MADAGASKARS EKONOMI
Landets ekonomi är till största delen baserad på jordbruk, gruvdrift, fiske och klädesproduktion.
En av Madagaskars mest kända produkter är vanilj, som kommer från en orkidé och används för smaksättning.
Vaniljbönor tar minst två år att växa färdigt, så de är ganska dyra.
Trots relativt höga priser på vanilj så tjänar den genomsnittlige madagasken runt 1 amerikansk dollar per dag, medans 70% av madagaskerna lever under den internationella fattigdomsgränsen.
Nästan hälften av Madagaskars barn under fem år är undernärda.
Varför är Madagaskar så fattigt? Det finns flera anledningar. Under styret av den tidigare diktatorn Didier Ratsiraka så var regeringen korrumperad och stal mycket av biståndspengarna som gavs av andra länder.
Ekonomisk kolonialism av fransmännen innebar att ekonomin var nära anknuten till resursutvinning (skogsavverkning, gruvdrift, fiske), som ofta inte främjar en långsiktig ekonomisk tillväxt eftersom resurserna uttöms allteftersom de förs bort.
Brist på infrastruktur, framför allt vägar, gör det svårt för jordbrukarna att frakta sina produkter till handelsplatser, medan Madagaskars geografiska isolering från resten av världen ökar kostnaderna för handelsutbyte. Allt Madagaskar producerar eller vill köpa från andra länder måste sändas med flyg eller båt.
Ett svagt utbildningssystem gör det svårt för unga madagasker att hitta jobb utanför jordbrukssektorn, och mycket få människor på Madagaskar har tillgång till teknologi eller internet.
Slutligen så har miljöförstöring nedsatt förmågan hos Madagaskars jordbrukare att producera stora mängder mat.
Alla dessa faktorer bidrar till Madagaskars fattigdom.
Allt är dock inte förlorat.
År 2005 annonserade Madagaskar att det hade upptäckt stora mängder olja.
Olja kommer troligen att vara en viktig del av Madagaskars ekonomiska framtid, tillsammans med gruvdrift och ädelstensproduktion (Madagaskar har massor av safirer), och turism.
Det finns hopp om att ekoturism, en sorts turism som minimerar påverkan på miljön, kan hjälpa Madagaskars ekonomi att växa, samtidigt som dess naturområden och djurliv skyddas.